30.7.2018

Minuus | Miinus Turun sanomissa (ja kommentti)http://www.ts.fi/kulttuuri/kirjat/arviot/4002417/Kirjaarvio+Kolerakollektiivin+viimeiseksi+julkaisuksi+jaanyt+teos+jumittuu+alatyylisyyksiin

Arvio on toistaiseksi maksumuurin takana, mutta ehkäpä se sieltä vielä avautuu. Kyseessä on siis vuosisadan teilausarvio. Minuus | Miinus ei todellakaan jättänyt kriitikkoa kylmäksi.

Vähän on vaikea sanoa edelleen, mitä tästä ajatella, mutta naurattaakin jo kaiken muun lisäksi. Hyvällä säkällä alan kokea tuosta arviosta jopa jonkinlaista ylpeyttä, sillä niin överi ja kummallinen luenta on ollut (siis oikeasti, mitä kirjaa tässä on luettu?), mutta siltikin harvinaisen voimakkaan tunnereaktion on MM kriitikossa herättänyt. Ja jos tämän lukevat eivät tunnekaan ihan kyseisen kriitikon mieltymyksiä (sain palautetta, että hänen tulkintansa runoudesta voivat olla hitusen persoonallisia), ehkä he haluavat perehtyä siihen, mikä tämä tällainen sysipaheellisuuden runopesä on.

Toivon kyllä, että tulee myös lisää ja vaikkapa vallan vastakkaisia kritiikkejä. Tämä ei vastaa ilmeisesti kuitenkaan useimpien lukijoiden kuvaa Minuus | Miinuksesta. Cheers.

P.S. Toivon, että olisin keksinyt ilmauksen
"Puberteettinen genitaalilimbo" itse. Haha.

1 kommentti:

Lotta kirjoitti...

Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)